In de tijgersluipgang op twee Meerkoeten af.

Het zat behoorlijk mee vandaag. De IJsduiker had makkie nummer één kunnen worden, ware het niet dat hij het leuker vond om mij eerst nog even in de maling te nemen. Ik was namelijk met mijn auto de Goudriaankade afgereden en zag hem toen niet. Pas nadat ik lopend de andere kant van de brug had verkend en daarbij ook de hele Haagse Hogeschool had gerond (en dus een pesteind had gelopen), dook hij weer op. Vlak bij de plek waar mijn auto stond. Hij maakte zijn grap echter ruimschoots goed door mij - en de vele andere vogelaars - een aardige dichtbij-sessie te gunnen. Toch 'best-wel' een makkie dus, zowel qua gemakkelijk te vinden en te kieken, als qua mak.
(Mark Zevenbergen is trouwens de ontdekker van de vogel.)

 

Nat geregend.

De tweede vogel was écht een makkie. Toen ik de boulevard van Hoek van Holland op reed richting Vispaleis, zat hij in het gras op mij te wachten. De Bonte Kraai. In de verwachting dat ik brood bij mij had, kwam hij zelfs te dichtbij. Die staat er dus ook knap op, al zeg ik het zelf.

 

Als een echt fotomodel.

Als laatste stond ook de Grote Burgemeester klaar om - dit keer op de goede camera - op zijn voordeligst in beeld te komen. Die was vanuit de auto te doen. Gelukkig maar, want het begon net weer te regenen. En alsof hij onder mijn auto wilde komen schuilen, kwam ook hij te dichtbij. Het leverde een mooie serie statieportretten op. Kijk maar naar dit voorproefje.

Drie makkies op rij dus! Jofel nootje!

De overige foto's vind je hier: