Deze reactie (van Lizia dus) stond zojuist in mijn mailbox naar aanleiding van het verhaaltje over Boomvalken met zeebenen. Ik wilde het jullie niet onthouden!

Deze boomvalken zijn erg slim. Zij weten meer dan wij. Niet slechts de oude nestboom is verworpen, maar ook de gemeentelijke aangewezen boom met broodmand.
De boomvalken wisten dat de nestboom aan het SH-plantsoen niet veilig was en kozen dit jaar voor een nieuwe nestlocatie in de Bomenbuurt. De populier aan het SH-plantsoen, tussen 2e Sweelinckstraat en Valeriusstraat, ving veel wind omdat ie zich bevindt in een windtrechter. Het kraaiennest (eerdere nestlocatie) is uit de boom gewaaid nadat een tak (hoofdas) van die boom is afgewaaid. Windtrechter-slachtoffers aan Pres. Kennedylaan: Vier bomen op het naastgelegen Verhulstplein gingen om. Het hart van een beuk op het plantsoen tussen Valeriusstraat en Stadhouderslaan is eruit geslagen. (Deze beuk stond vóór de ‘broodmandboom’.)

Zie ook: Young hobbies survive stormy weather.

M.v.g. Lizia

P.S. Vandaag (met de windkracht 7 die er stond) zaten ze er trouwens nog steeds. In prima conditie en twee keer de prooiaanvoer niet kunnen fotograferen. Zo slim zijn ze dus ook. Ze willen niet op de kiek, want dan krijg je weer gezeur over de prooisoort en zo.

 

Bij nest twee, aan de andere kant van Den Haag, vlogen de ouders luid krijsend rond. Die hadden ruzie met de meeuwen die hen hun juist gevangen zwaluwen niet gunden.
Van de jongen geen beeld (en dus ook geen plaatjes).