Ze zijn toch nog steeds met z'n vieren, de jonge Slechtvalken in Leiden en ze 'vliegen' sinds vandaag alle vier! Ik kiekte vanochtend het derde vrouwtje [BBS] dat gisteren nog spoorloos leek.

Toen ik vanmorgen om 11:30 uur arriveerde, was het jonge mannetje boven op het dak een prooi aan het plukken. Daar moet hij toch vliegend gekomen zijn, zou je zeggen.
Toen hij mijn camera zag, liet hij even zijn ring [BEC] zien, zodat ik wist met wie ik te maken had.
Datzelfde deed de - als vermist te boek staande - schone slaapster een etage lager. Aanvankelijk pittend in het zonnetje, maar direct bereid mij ook haar ring [BBS] te laten zien. Een hele geruststelling dus; ze leeft!
Waarschijnlijk was zij gisteren al aan het buitenspelen en daarom toen buiten beeld. Zij was vandaag ook degene die het best kon vliegen. Ze maakte zowaar al een rondje rond de pijp. Duidelijk een dagje voorsprong op de rest dus.

De oudervogels zaten bijna mijn hele wacht in de pijp en kwamen er alleen uit om af en toe een meeuw op zijn donder te geven of om een hoog overkomende Buizerd te laten weten dat hij beter door kon vliegen.
Pas in de loop van de middag kwam een van hen met een prooi op de proppen. Meer voor eigen consumptie zo te zien, dan als voer voor de koters, maar goed.

Van de twee andere de hele ochtend geen spoor, totdat ik na de lunch een rondje om het gebouw ging maken en er twee op de straatkant zag, het jonge vrouwtje [BBU] en, aan het formaat te zien, het jonge mannetje.
Een collega vogelaar trof vlak daarna nog het derde jonge vrouwtje [BBT] op een brandtrap op de achterkant van het gebouw (gerekend vanaf de nestbak). Die zat te puzzelen hoe zij daar nou weer weg moest komen met al die spijlen. Mijn advies: je gewoon laten vallen en dan je vleugels uitspreiden! Dat werkt meestal.

Ik vertrok om 15:00 uur (ik heb kennelijk wat met ronde tijden).
Leuk om dit Leidse zestal een dagje mee te maken en het ritje meer dan waard!