Mijn eerste stop tijdens mijn rondje regio was het Norfolkterrein. Het vrouwtje Torenvalk zat stijf op het nest. Af en toe zag ik haar staart, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Geen mannetje en geen foto's.

Toen richting Rijswijk voor de Bos- en Ransuilen. Nou mooi niet dus. Niemand thuis. Ik zag boven de begraafplaats alleen een Sperwer cirkelen.

Na de lunch door naar Clingendael. De familie Boomklever liet zich daar wél zien. Toen ik mij op mijn bankje had genesteld, kwam het vrouwtje uit haar nestholte en begon te bedelroepen. Het mannetje reageerde attent en bracht haar eten. Dat verorberde zij buiten het nest om er na een een tijdje weer in terug te duiken. Daar wordt dus serieus aan nageslacht gewerkt.

De Sperwers lieten zich aanvankelijk niet zien. Toen ik net begon te wanhopen, hoorde ik zacht gekekker. Ze waren er dus kennelijk tóch. En jawel, ik zag ze beide, doch kiekte alleen het vrouwtje. Die bleef tijdenlang op een en dezelfde plek, totdat er kennelijk een indringer te verjagen was. Toen raakte zij buiten beeld en was mijn tijd om. Leuk in elk geval om het stel gezond en wel weer te hebben gezien. Wordt hopelijk vervolgd.