Terwijl 'UW Eenoog' rustig in zijn hoekje op de Bethlehemkerk uit zijn hemd zit te waaien, zie ik achter op de spits op een van de ladderhaken een andere Slechtvalk. Gezien de poepstrepen op het dak zit ze daar niet voor het eerst. Ook aan het feit dat zij de meeuwen die haar te na komen achterna gaat en het feit dat het mannetje haar in zijn omgeving duldt, blijkt dat ze zich daar aardig thuis voelt.
Ze liet mij wel netjes haar ring zien, maar net de verkeerde. Aan haar formaat, postuur en verenkleed te oordelen, zou het mij niet verbazen als uit haar andere ring zou blijken dat het Eenoog's eigen eerste vrouw 'OS 8' betreft. Dat vraagt om nog meer observatie-uren! Waar halen we die nou weer vandaan?

Op de Thorbecketoren en op Leyenburg zag ik vervolgens niks, maar toen regende het ook serieus.

Op weg naar huis zag ik pa Torenvalk nog even. Hij zat in zijn (mijn) kast op het Norfolkterrein te schuilen voor de regen. Maar hij staat er (eindelijk) op, zoals ik gisteren al beloofde. Lekker puh!

P.S. (Ik heb het kerkbestuur trouwens per mail gemeld dat er Slechtvalken op de toren bivakkeren en aangegeven dat ik graag nog een keer contact met hen opneem als ze broedgedrag gaan vertonen. Wellicht dat wij dan onze bak er kunnen neerzetten.)