De Zwarte Ooievaar, waar ik eigenlijk voor naar het Panneduin kwam, en de Visarend, waar de rest van het gezelschap zijn c.q. haar bed voor was uit gekomen, vertoonden zich niet in mijn bijzijn. Die wachtten kennelijk even tot ik de moed had opgegeven.

In hun plaats wél een Grote en een Kleine Zilverreiger achter elkaar aan vliegend en een, met elkaar dollende, Boomvalk en Sperwer. Volgens de een was die Boomvalk een volwassen exemplaar, maar volgens de ander - in dit geval Fennie - een jong, gezien het ontbreken van de roestrode 'broek'. Aan de hand van bovenstaande foto is te zien dat zij gelijk had. Een beige anaalstreek en inderdaad geen roestrood te bekennen! Waarvan acte.

 

Tot slot nog even met Jan naar het eeuwig borrelende plasje geweest voor Piet's IJsvogeltje. Dat liet zich na een klein kwartiertje inderdaad even zien, maar wij hadden niet genoeg geduld om te wachten tot het niet alleen zou langsflitsen, maar ook nog even rustig wilde gaan poseren. Mijn tijd zat er op en Jan…., die wilde graag vóór het donker nog even verdwalen.