Ik was de auto nog niet uit of het werd droog. Onderweg had ik een ware wolkbreuk getrotseerd en vreesde dus voor een fiasco. Maar dat viel knap mee. Een klein buitje in het veld, maar een kniesoor die daar op let dezer dagen.

De jonge Grauwe Klauwier fopte mij trouwens eerst nog even. Toen ik nog niet klaar was vloog hij gezellig in het rond, doch toen ik tot kieken bereid was, bleef hij buiten beeld. Gelukkig niet voor lang. Na een half uurtje kwam hij netjes terug om zich gewillig te laten vastleggen. Daar heb ik dan ook gretig gebruik van gemaakt. Hij spietste in de gauwigheid ook nog even dit insect op zijn uitkijk-takje, maar daar kon mijn scherpstelmechanisme helaas geen determineerbaar beeld van bakken. Dan niet.

Hierboven mijn twee favoriete beelden. De rest staat in het desbetreffende Vogelalbum en de mindere in een slideshow van het Picasawebalbum. Klik hier tot slot voor het YouTube-filmpje.

Op de terugweg stond ook het Steenuiltje netjes in de houding voor mij op zijn paaltje, maar wat fel gekleurde racefietsers waren hem net even teveel. Hij vertrok voordat ik hem kon vereeuwigen. Maakt niet uit: ik had hem op mijn netvlies.

Lekker dagje uit van de Stichting!