Volgens een melding op waarneming.nl was er gisteren in Morgenstond een mogelijk 2de Haags Boomvalkenterritorium vastgesteld. Vorig jaar hadden Arno en ik ook al eens in die hoek Boomvalken gehoord. Het zou dus zomaar kunnen.

Vanmorgen ging ik op verkenning. En ja hoor, ik was de auto nog niet uit of ik hoorde luid gekekker. Toen ik - nog zonder camera - een rondje rond de tuin deed, kwam er een de bewuste boom uitvliegen voor een patrouillevlucht. Vlug de camera gepakt, doch ook de tweede vlucht niet kunnen vastleggen. Jammer, dat wel, maar wat mij betreft mag de desbetreffende waarneming op 'zeker', temeer daar ik nu ook zie dat er al eerdere waarnemingen van Boomvalken op die locatie werden ingevoerd.

Omdat ik bij dit dagbericht tóch een foto wilde, ben ik nog even langs het nest in het Statenkwartier gereden. Daar leek het aanvankelijk ook niets te worden qua kieken, maar een van de twee was toch zo sportief om luid kekkerend de boom in te vliegen en - ondanks de hitte - daar net lang genoeg te blijven zitten om op de plaat te komen. Bedankt!