Luid alarmerend kwam hij mij al boven de Sassenheimervaart tegemoet vliegen, de Bruine Kiekendief. Hij was duidelijk van slag. Hij vloog mij voor naar zijn poldertje en daar zag ik wat zijn verontrusting veroorzaakte.

Er lag een Allcraft-achtig aluminiumbootje 'Slabak II' in zijn rietkaag. Even later ontwaarde ik ook twee mannen die - het riet vertrappend - dwars door zijn territorium struinden. Ze vertrokken gelukkig vrij snel, maar ik baalde bijna nog erger dan de Kiek. Rare mannen.

 

Zwarte Ibis

Ook in de Poelgeestpolder trof ik twee rare mannen. De eerste was Fred! Hij gebaarde en schreeuwde dat als ik iets terug zou steken ik een nieuwe bootsoort zou kunnen scoren: een Zwarte Ibis. En jawel, ik zag hem. Hij kwam redelijk op de kiek. Dan wel niet vanuit de boot - want die had ik inmiddels met hulp van Fred afgemeerd - maar toch. De andere man was Harald. Wat een toeval! Samen met hem zag ik een vogel opvliegen, even landen op een slikje om direct weer op te vliegen om dekking te zoeken in het riet. Mijn eerste reactie was: Bokje. We zullen het helaas nooit zeker weten; voor de bewijsfoto ging het veel te snel.

Flink bijgebept met Fred. Hoofdzakelijk over zijn Slechtvalken op de nabij gelegen zendmast. Werd het toch nog gezellig!

En op de terugweg naar de haven aardig wat Bruine Kiekendieven. Baltsend, stoeiend, vechtend, jagend en een zelfs achternagezeten door een Grauwe Gans. Het moet toch niet gekker worden!