Er zouden Slechtvalken zitten op de zendmast van Oegstgeest volgens Fred. Nou wist ik niet dat Oegstgeest een zendmast had, maar toen ik vanmorgen wegvoer bij het timmerbedrijf in Warmond waar mijn boot een nieuw schuifluik aangemeten had gekregen, zag ik hem hoog boven het dorp uitsteken. Ik bleek met de boot aardig in de buurt te kunnen komen, maar trof er geen Valken.

Toen terug naar Koudenhoorn waar ik op zoek ging naar de Sperwer. Ik hoopte te ontdekken waar hij dit jaar zijn nest gepland had. Pas toen ik ook daar bijna onverrichter zake wilde losgooien, kwam hij hoog boven mij overcirkelen, zo van: "Zocht je mij soms?" Ja dus en nog gevonden ook! (foto)

En terug op de Jachthaven maakte ik opnieuw kennis met de Ransuil en zag ik hoe het plaatselijke paartje Bruine Kiekendief het aan de stok had met twee Buizerds, terwijl er boven hen nog een andere roofpiet rondcirkelde. Volgens mij weer een Sperwer.

Een heftig dagje dus qua vogels, doch helaas niet qua foto's. Daarvoor speelde het zich allemaal te ver weg af of was er - in het geval van de Uil - te weinig licht.