Ik werd eerst voorbij gespeerd door een jonge Slechtvalk die het leuk vond om de Steenlopertjes op het Noordelijk Havenhoofd de stuipen op het lijf te gaan jagen. Hij was te snel voor de camera.

Op de kop aangekomen dook er een Grijze Zeehond op in de monding. Die kreeg wél een prent.

Aan de overkant zag ik een paartje Zwarte Zee-eend, dus de koers daarheen verlegd, maar ... plots ontwaarde ik een Rosse Franjepoot. Precies op dezelfde plek als vorige week. Nu was hij wel bereid om even op de kiek te gaan, alleen was een meeuw het daar niet mee eens. Die joeg hem weg (foto 1).

Gelukkig zag ik hem tussen de oude hoofden landen en kon hem daar nog even vastleggen (foto 2.) voordat hij voorgoed verdween achter de duinen. Alles bij elkaar had ik hem acht minuten in beeld.

Voor het Semafoor stond nog een jonge Zilvermeeuw. Niets bijzonders eigenlijk, maar deze was geringd. Dan die ook maar even op de foto. Uit zijn ring blijkt trouwens dat hij op 6 juli j.l. als pul in de Dintelhaven - Europoort is geringd door Hans Keijser en Roland-Jan Buijs.

Op het Zuidelijk Havenhoofd aangekomen bleken de Zwarte Zee-eendje al vertrokken te zijn. Wél landde er een Snip op nog geen drie meter van mij af, maar die schrok zo van mij en mijn camera dat hij ijlings vertrok. Helaas. 

Al met al drie keer raak en drie keer mis. Ik teken ervoor!