Ik was nog niet op de Pier, of ik zag boven de duinen nabij het Carlton Beach-hotel en hele grote groep Lepelaars aankomen. Eerst in een V-formatie, boven de boulevard overgaand in een lange lijn. Op de foto heb ik er al zo'n vijfenveertig, maar er voor en er achter zaten er nog behoorlijk wat. Die pasten er niet meer op. Totaal ergens tussen de zestig en tachtig schat ik.

Mijn drie kwartiertjes Pier werden verder een fiasco. Eerst niets meer - behalve een volgwolk meeuwen achter een visserman - en toen regen. Na de bui haakte ik af om thuis te gaan lunchen. Op de boulevard aangekomen vloog er voor mij uit weer zo'n formatie Lepelaars. Ik schat een kleine zestig.

Thuisgekomen besloot ik voor de lunch nog even met de auto naar de haven te rijden. Op het Noordelijk Havenhoofd trof ik Thea en wederom .... Lepelaars. Nu beduidend minder: tien. Maar toch. Mijn camera zat nog in de tas. Gelukkig wist Thea ze te platen. Hier haar foto.

Voor één dag waren het er dus veel, heel veel! Op waarneming.nl hield ik het op 130. Slechts twee keer eerder werden er vanaf de Vulkaan nog grotere groepen op één dag geteld.

  • Op 11 september 2008 : 229
  • Op 13 september 2002 : 131