Kletsende vogelaars en steeds meer afhakers. Dat zag er niet goed uit daar in Ouddorp. Kennelijk was de jonge Roodpootvalk gevlogen.

En jawel, een half uurtje voordat ik arriveerde bleek het beest verjaagd te zijn door wat Torenvalkjes. Jammer maar helaas - dacht ik. Maar na een rondje rond het poldertje te hebben gereden was hij tegelijk met mij weer terug op zijn oude stek. Toen kon ik er in mijn eentje op los! De anderen waren inmiddels allemaal afgehaakt, inclusief de laatste die ik er zag en die kennelijk mijn gefluit en enthousiaste handgebaren niet begreep.

Eerst was het jong wat aan het jagen langs een wal parallel aan de weg om vervolgens weer een paar keer positie te kiezen op zijn vaste stoppelveld.

Na een tijdje kon ik daar mijn voorzichtige benaderingswijze ook nog eens geheel laten varen, want inmiddels waren er een kraanwagen met laadschep en een tractor met mestverspreider gearriveerd om op het stoppelveld de plaatselijke mesthoop te gaan uitrijden. We (er kwamen langzaam maar zeker drie eerdere afhakers terug) konden vanaf toen gewoon voor de mestkar uitlopen en klikken. Het beest zat nergens mee. Werd het toch nog een topdag, kijk maar!

Na de Toren-, de Slecht- en de Boomvalk mijn vierde valkensoort op rij. BLIJ!! (Een nieuwe soort voor mij trouwens, nr. 252.)