Heel even werd het nog spannend, want toen ik de Brandweer belde dat we 'los' konden, bleek de actie niet in de planning te staan. Sterker nog, de hoogwerker had een 'technisch mankement' en was derhalve niet inzetbaar. Gelukkig bleek hij snel gerepareerd te zijn en kwam hij met ca. anderhalf uur vertraging alsnog. Wat een knoepert van een voertuig trouwens.
Rutger was zo gek om als co-piloot in het bakje de hoogte in te gaan en maakte van de hele operatie en passant ook nog een hele serie foto's en filmpjes. Deels als bewijs dat het écht om prikkeldraadnesten ging en deels voor de lol.
De hele klus duurde al met al precies een uur en bestond uit het wegknippen van de twee oude prikkeldraadnesten en het monteren van de nieuwe bak op een hoogte van zo'n 22 meter. Moet je dus duidelijk geen hoogtevrees hebben.

En de Torenvalkjes? Die volgden het hele spektakel vanaf een afstandje en toen de laatste kijker was verdwenen, kwam het vrouwtje even poolshoogte nemen. Ze verbaasde zich over haar lege stek en verdedigde 'haar' mast nog met verve ten opzichte van een langsvliegende kraai.
De keuze van de paal is dus wel goed. Nu nog afwachten of ook het nieuwe nest in de smaak zal vallen.

Wordt vervolgd, met dank aan alle spelers! En kom binnenkort gerust nog even terug want er komt nóg meer beeldmateriaal.