Kennelijk had deze Grote Burgemeester (3e KJ) ons gisteren horen mopperen. Piet en ik beklaagden ons toen namelijk over het gebrek aan Burgemeesters rond de haven deze winter en over het feit dat ik er voor eentje al twee keer voor joker naar Vlaardingen was geweest. Als blijk van goede wil stond hij mij vanmorgen op het strandje voor het semafoor op te wachten. En ik? Ik was er niet klaar voor. Mijn camera lag nog netjes thuis uit te blazen van het vele werken van de afgelopen tijd. Dus eerst maar met de telefoon wat bewijsplaatjes geschoten, vervolgens om 11:55 uur de SMS-groep ingeseind en toen ras huiswaarts gemarcheerd om de camera (en mijn Pooljas) op te halen.

Bij terugkomst zat hij er gelukkig nog. Inmiddels in gezelschap van Gerjon en Vincent. Met de goede camera de echte plaatjes gemaakt en ontdekt dat het beest niet van brood houdt. Want toen Vincent begon te strooien peerde hij hem. Hij streek vervolgens neer op het dak van de visafslag om daar uren te blijven dutten en poetsen.

Toen Gosse en ik om een uurtje of drie afhaakten, zat hij er nog. Kennelijk in afwachting van Piet. Dus ff doorfietsen Piet!

En ik? Ik hoef dus helemaal niet meer naar Vlaardingen. Ze komen maar naar mij toe als ze zo nodig op de foto willen!