Ik was er een kwijt. Op het oude eksternest op het geleidelicht zaten nog maar twee jonge Torenvalken. Er zou er toch niet een....??? Nee, gelukkig niet. Zij zat verbaasd piepend om zich heen te kijken op een afgedankt verhuislift-autootje, onder aan de toren op het Norfolkterrein. Kennelijk dus de eerste 'uitvliegster'. (Zie ook waarneming.nl.)

Nummer twee en drie waren ook al een hele tijd druk met hun warming-up. Zij kregen tussendoor van moeder nog een muisje voor onderweg. Dat werd voor vertrek echter al soldaat gemaakt. En daarna wachtten ze net zolang totdat Hans en Dominique naar huis gingen. Toen liet nummer twee zich vallen, om met een sierlijke boog in de tegenover liggende bouwerij terecht te komen.

Haar tweede oefening deed haar aldaar in de netten belanden. Je ziet haar denken: "En nu...?", maar ze weet zich zelfstandig uit deze benarde situatie te redden. Daarna stort ze via een cement-silo ter aarde en besluit een time-out te nemen.

Hoe het allemaal afloopt en of ook nummer drie vandaag nog het ouderlijk nest zal verlaten blijft duister. Mijn tijd was om, want ik stond behoorlijk op knappen.

Alweer dus een dag met onbegrijpelijke mazzel, want wanneer beleef je zoiets nou 'live'? En dan zit ook nog eens een keer alles mee. Staat er bijvoorbeeld precies op die plek een oude TV die ik als trapje kan gebruiken om op de centimeter nauwkeurig boven het hek en de schutting uit te komen om vrij te kunnen fotograferen. Welke verlichte geest heeft die daar dan weer neergezet? En zit het beest ook nog eens goed ten opzichte van het licht! Waar heb ik dat toch allemaal aan te danken???