Kiekjesdief vraagt - ook namens ma Torenvalk - uw aandacht voor het volgende. Sinds woensdag 17 juni om ca. 11:04:58 uur wordt vermist de jonge Torenvalk 'Dreumes'. Hij verliet rond die tijd in slaperige toestand de schoorsteen van het Marechaussee-huisje aan de Kranenburgerweg. Sindsdien is er van hem niets meer vernomen. Een ongeluk wordt gevreesd. Ook van een van zijn andere gezinsleden ontbreekt elk spoor. Mocht u een van hen aantreffen, gelieve dat te melden op 06-23237041. Einde bericht.

Dat het niet mijn dag zou worden, werd al duidelijk toen ik vanochtend de parkeergarage wilde uitrijden. Lekke band. Daarna bleek mijn plekje op het terrein onbereikbaar te zijn, zette ik mijn auto twee keer op een plek buiten de hekken waar hij ook weer weg moest en bleek Dreumes gevlogen en buiten beeld te zijn.
Ik kwam hem (even zou later blijken) op het spoor toen ma een patrouillevlucht boven het Marechaussee-huisje uitvoerde. Daar lag hij. Volledig voor pampus op een schoorsteen.

Intussen kreeg Wammus ontbijt op bed. Pa bracht hem een muisje.
Zoals Marius ook constateerde, kan Wammus omgedoopt worden tot Maffus. Om de zoveel tijd kreeg hij een paar dwaze minuten waarin hij luid piepend, met muis in zijn snavel, door de nestkast ging rennen, alsof hij Dreumes wilde gaan voeren. Last van eenzaamheid waarschijnlijk.

Dreumes kwam inmiddels weer tot leven, vloog naar een andere schoorsteen op hetzelfde dak en liet zich om 11:04:58 uur voor het laatst fotograferen. Sindsdien is hij spoorloos. De Chef Buitendienst Maarten rapporteerde mij wel (rijkelijk laat helaas) dat hij er een op de grond had gezien onder het nest, tussen de tenten. Mijn zoektocht aldaar leverde niets meer op.

's Middags in het duin trof ik ma (foto) die - heel ver weg - op het dak van het zendkantoor drie jongen van eten voorzag. Waar nummer vier was werd helaas ook niet duidelijk.

Met slechts vier jongen nog in beeld - een in de kast en drie in het duin - sloot ik deze dag af. Uiterst onbevredigend dus, maar wie weet liggen de twee vermisten ergens lekker te dutten. Hopen maar. Ga ik nu ook doen!