Vanmorgen zaten er nog maar twee jonge Torenvalken in de kast op het Norfolkterrein. Dreumes en Wammes. Het duurde even voor de andere vier in beeld waren. Er bleek er een op de schoorsteen van het Marechaussee-huisje bij de ingang van het terrein te zitten (foto boven). De andere drie waren neergestreken in de GSM-antennes aan de ontluchtingspijp in het duin. Die waarneming kreeg ik telefonisch door van John en Ruud, de 'verkenners van de dag'.

Toen Dreumes en Wammes om half een in hun nest in slaap gevallen waren, kon ik weg. Een echte pauze was mij echter niet vergund, want op mijn afsluitende verkenningsrondje rond het festivalterrein, stuitte ik op een jonge Zilvermeeuw die werd aangevallen door twee Zwarte Kraaien. Het beestje had het niet meer en zou het loodje gelegd hebben als een langslopende sportvisser de vechtenden niet gescheiden had. Kwam mijn vogelkratje toch nog van pas. Nu voor een gewondentransport naar het vogelasiel De Wulp. Daar bleek het jong weinig anders te mankeren dan een gedeukt imago, honger en wat schrammen. Die red het dus wel.

Daarna - toch nog even terug op de Houtrustweg - zag ik de vier vliegvlugge jongen in het duin. Soms op het dak van het oude zendgebouw (foto 2.) of uitgeteld op de ontluchtingspijp (foto 3.) en soms op de palen van de afrastering. Het vliegen gaat ze prima af en het landen meestal ook. Af en toe nog een noodlanding tegen de pijp, maar nooit met schadelijke gevolgen. Die redden zich dus prima. En omkomen van de honger zullen ze ook niet. Ze kregen van zowel pa als moe zo vaak prooi, dat ze die soms onaangeroerd lieten liggen.

En toen ik om 15:45 uur écht afnokte, lagen Dreumes en Wammes nog vredig in hun nest.

Morgen zien we verder! (En kijk intussen ook nog even naar TV West!)