Het gisteren al vliegvlugge Torenvalk-tweetal zat pal boven onze hoofden in de mobiele lichtmastinstallatie. Dat leek hen wel een veilig plekje. Nummer drie was bovenop de nest-lichtmast terecht gekomen. Die had kennelijk vlak daarvoor de kast voor de eerste keer verlaten.
Het werd een gezellig uurtje met wat stuntelende jongen en prooi aanvoerende en mogelijke belagers wegjagende ouders.
Daarna werd het - fotografisch gezien - saai. Ze waren namelijk inmiddels al stuntend met z'n drieën op het dak van het Zuiderstrandtheater terecht gekomen en vonden dat welletjes. Daar kregen ze hun natje en droogje en konden leuk oefenen in opstijgen en landen. Door de grote afstand niet te filmen c.q. (mooi) te fotograferen helaas.

De drie nestjongen konden de moed nog niet opbrengen. (Vorig jaar zat er trouwens vijf dagen tussen het uitvliegen van de eerste en de laatste. Het kan dus nu ook best nog even duren.)
Toen ze - bij enen - zelfs gezellig op het randje gingen staan te pitten, hield ik het voor gezien. Uitgehongerd en gaar, maar blij dat het hen goed gaat en tevreden met de 'vangst van de dag'.
Morgen zien we wel weer verder.

(Zie ook: https://www.facebook.com/volvooceanracedenhaag en https://twitter.com/VOR_denhaag/status/610121178318041088/photo/1)