Marius meldde dat hij vanmorgen pa Torenvalk heeft gespot. Die voerde een voedselvlucht uit richting een jong dat in de overkapte ingang van het Norfolkterrein zat. Dat zal dus wel Klein Duimpje geweest zijn, schatte hij in. Later verdwenen beide Valken richting radioduin. Gelukkig dat pa ook weer in beeld is geweest, want ik miste hem erg.

Later vanmorgen heb ik zelf het duin beklommen en van daaruit het vrouwtje en minstens vier jongen gezien. Twee zaten op de paaltjes van de afrastering die het radioduin van het hondenduintje scheidt. Ik kwam er - zonder dat ik ze in de gaten had - zo dichtbij dat ik er van schrok dat er een van mij schrok. De ander bleef zich rustig op zijn paaltje zitten verbazen over mij en de wereld om zich heen.

De rest zag ik regelmatig in de diverse masten en op de hekjes en paaltjes rond het terrein en rond de masten. Dat komt dus wel goed met hen, zeker nu ook is gebleken dat pa een oogje op de kleine houdt. Met dank aan Marius voor zijn geruststellende bericht.

Voor het complete nieuwtjesarchief over het Torenvalkstel, klik even op de menukeuze Torenvalken Duindorp.