Geen idee wat voor 'tariërs' het zijn die Torenvalken op het Norfolkterrein. Ze eten geen Mus en geen Muis (meer), maar alleen nog Zandhagedis (lijkt het). Rare beesten.
Ze lieten zich vandaag - ter gelegenheid van de 'open nestkast' - prima bewonderen en waren bepaald niet verlegen voor de batterij camera's die op ze gericht stond. Er zat maar één voedselvlucht in het programma en ook dit keer was het een Zandhagedis. De tweede vlucht - net buiten de tijd - bestond daar eveneens uit. Een beetje eenzijdig, maar voedzaam genoeg kennelijk, want ze doen het er goed op.
Het zal geen volle week meer duren denk ik eer de eerste vliegvlug zal zijn. Of nummer vijf het gaat halen is nog maar de vraag. Hij stak wel schril af tegen de rest, maar wie weet.

Wordt vervolgd.

Voor de foto's van de fotoshoot van Cobi en Bert, klik hier, voor de bijdrage van Emmy, klik hier, voor die van Jan en die van Ingrid hier en tot slot die van André hier.

P.S. Wij stonden ons vanochtend collectief zorgen te maken over de grote tussenpoze die er zat tussen de voedselvluchten. Een rekensommetje leert echter dat het best meevalt. Elk jong heeft per dag ca. 3 prooien nodig = totaal 15 prooien per dag. Dezer dagen is het ca. 15 tot 18 uur licht. Er hoeft dus per uur slechts één prooi aangevoerd te worden. Wij zagen in anderhalf uur al twee voedselvluchten. Gaat dus prima daar Ingrid; je hoeft je niet meer druk te maken!

P.S. 2: Klik hier!