In vijf kwartier werd er geen moer gevangen door beide ouders. Ze deden uiterst hun best maar het lukte telkens net niet. Totdat het vrouwtje om 12:41 uur ineens in het nest zat. Of ze wat was komen brengen heb ik dus niet gezien, maar vanaf toen ging het beter. Een kwartiertje later kwam ze in elk geval wél een muisje droppen [foto 1] en nog geen vijf minuten later alweer een. Bij die laatste ging het wat raar. Het mannetje zat kennelijk op het plekje waar zij wilde landen [foto 2], waardoor zij genoodzaakt werd een doorstart te maken en opnieuw aan te vliegen [foto 3].

Gedurende de anderhalf uur dat ik er was heb ik een paar keer onderdelen van een jong boven de rand uit zien komen. Groter dan ik voor mijzelf had berekend en kennelijk al zover dat beide ouders moeten jagen om de honger te stillen. En er hoeven - zo te zien - ook geen echt kleine hapklare brokken meer van de prooien gemaakt te worden.

Of het er meer zijn dan één weet ik dus nog steeds niet zeker, maar afgaand op de moeite die het vrouwtje had om zich een plekje in de nestkast te verwerven, lijkt het er een volle boel.

Het blijft spannend!