De verhuizing naar de nieuwe bak werd vanochtend door de Torenvalken gevierd met ontbijt op bed. Dat ging zo.
Toen ik om half tien aankwam zat moe op haar Blauwe Toren kennelijk op mij te wachten [foto 1.]. Toen ik haar daar had gefotografeerd, vloog zij - vlak over mijn hoofd - linea recta naar haar nieuwe huis, omdat pa aankwam met het ontbijt. Hij werd er gelijk weer op uitgestuurd, terwijl zij op haar gemakje in de bak haar muisje opat. Daarna ging ze met veel gedraai het bed opmaken, gevolgd door het poetsen van haar verenkleed. Toen uitgebreid naar buiten kijken, haar balkonscène opvoeren [foto 2.] en mij even laten zien dat de zitstok óók erg in de smaak valt [foto 3.].
Toen pa wel wat lang wegbleef, ging ze op onderzoek uit. Ze troffen elkaar niet, want toen pa met prooi terugkwam was moe nog weg. Hij liet de prooi in de kast achter, keek nog even waar ze bleef, maar ging toen maar weer aan het werk.
Wat later kwam het mannetje met alweer een muisje op stok [foto 4.]. Het wijfje kwam er vlak achteraan om het in ontvangst te nemen [foto 5.]. Zij nam het mee naar haar Blauwe Toren en ging het daar op haar gemakje verorberen. En hij maar slepen. Slecht verdeeld in deze wereld.
Ik heb haar nog even vretend vastgelegd [foto 6.] en toen om even over elf afscheid van haar genomen, precies op dezelfde plek als waar ik haar vanmorgen trof.

De cirkel is rond, de verhuizing geslaagd en de rest mogen ze toch mooi zelf doen.