Niet alleen de verhuizing Barbie, maar ook die van het Torenvalkkoppel zorgt voor tweespalt in Duindorp. De plaatselijke kraaien zien graag dat de familie De Valk opkrast en sloven zich behoorlijk uit hen dat aan het verstand te brengen. Ziedaar de inhoud van de ochtendaflevering van deze gevleugelde realitysoap.

En het begon allemaal zo vredig. Het vrouwtje boven aan de ladder en het mannetje er op gepaste afstand onder. Wat duttend, totdat pa op huizenjacht ging. Toen moest moe ook wel uit de veren.

Zij heeft haar keus duidelijk nog niet gemaakt. Ze vloog wat heen en weer tussen de nesten in de lichtmasten links en rechts van het schuifhek naar het Norfolkterrein. Op beide ging ze proefzitten en uit het linker probeerde zij het prikkeldraad te verwijderen. Pa vond dat ze dat maar lekker moest laten zitten en ging er demonstratief bovenop zitten toen zij daarmee bezig was. Waarschijnlijk gewend aan een spijkerbed.

De plaatselijke kraaien waren het met de gang van zaken absoluut niet eens en gingen - toen moe even uit beeld was - het gevecht aan met pa. Of dat nou is omdat zij het nest voor zichzelf willen behouden of dat ze niet van roofvogelburen gediend zijn is mij niet duidelijk, maar het leverde wél weer fraaie beelden op.

De cliffhanger van deze aflevering was een paring in de draden van het aanpalende radioduin. Wordt vervolgd.