Twee paringen, een bezoek aan een ander nest en een schranspartij. Daarop werd ik vanmorgen getrakteerd door het Scheveningse Torenvalkechtpaar. Die twee hebben dus duidelijk geen trauma overgehouden aan de teloorgang van hun vorige nest op het geleidelicht.

Ik hoorde ze trouwens eerder dan ik ze zag toen ik richting Zuidelijk Havenhoofd fietste. Er vond een luidruchtige paring plaats op een van de lichtmasten tussen het parkeerterrein en het depot van de veegdienst. Even op adem komen was er voor het vrouwtje na afloop niet bij. Ze werd ruw verjaagd door een jaloers kreng van een Kraai.

Ter voorbereiding op de tweede paring ging het vrouwtje eerst uitvoerig in bad op het natte dak van een aldaar gestalde patattent en ging pa zich wat hogerop uitvoerig zitten poetsen. Ze nodigde het mannetje herhaalde keren luidruchtig uit. Een keer was het bijna prijs vlak voor mijn neus op een van de oude laadkleptorens, maar een het terrein opscheurende auto haalde hen uit hun trans. Ze kozen toen maar voor wat meer privacy en deden 'het' in de tuidraden van een mast in het radioduin.

Ze bleven verder de hele ochtend rond het voormalige Norfolkterrein in de weer. Alle lichtmasten werden 'bezeten' en er vond een 'testzit' plaats in een oud houtje/touwtje-met-prikkeldraad-nest op een ervan. Dat gaat hem kennelijk wel worden voor dit jaar, want moe hield ter plekke een paar keer vrij langdurig de wacht en pa kwam haar daar zelfs een prooi overhandigen die zij vervolgens op de trap van eerder genoemde laadkleptoren naar binnen werkte.

Ik hield er - naast een goed gevoel over de broedkansen van dit stel - ook heel veel mooie foto's aan over. Hierboven dus de diapresentatie (ff geduld want het laden ervan kan even duren).